OVOCE NA STOVKY CHUTÍ
podrobnosti
Autor: | Lánská Dagmar, Zemina Milan |
Nakladatel: | TeMi CZ |
EAN: | 9788087156346 |
Žánr: | Kuchařky a vaření |
Stav: | Skladem |
CENA: | 179 Kč |
Anotace/popis knihy
Ovoce má v lidské stravě stejně důležité a nezastupitelné místo jako zelenina. Stejně jako ona obsahuje spousty látek pro lidský organismus nepostradatelných: vlákninu, vitaminy, minerální látky, organické kyseliny, sacharidy a bezpočet dalších pokladů. Konzumuje se zasyrova, ale i tepelně upravené, samostatně i v kombinaci s řadou jiných přísad včetně masa. Děti nezřídka dávají ovoci pro jeho příjemnou chuť přednost před zeleninou. V našem jídelníčku se nejčastěji objevují domácí druhy - hrušky, jablka, jahody, meruňky, švestky či třešně. Čím dál víc se však ovocná paleta rozšiřuje i o druhy dovezené a exotické - ananas, banány, kiwi, liči, mango, papája, o pomerančích a citronech ani nemluvě. A pro leckoho možná překvapivě, ale přitom naprosto ústrojně patří do ovoce ořechy a mandle. Vyhlášená odbornice na rostlinnou výživu ing. Dagmar Lánská, Csc., proslulá bezpočtem publikací o koření, zelenině a ovoci, popsala v této kuchařské knize na šedesát druhů rozličného ovoce domácího i cizokrajného a připojila k nim přes dvě stě receptů nejrůznějších úprav. Od polévek přes hlavní chody až po dezerty, pečivo a nápoje.
Kontaktujte nás
Adresa
Karlovo náměstí 47/36674 01 Třebíč